Fotoclub Iris

Fotoclub IRIS en haar leden heet u welkom.

Bijna veertig jaar geleden werd door enkele enthousiaste fotoliefhebbers een fotoclub opgericht. In dit analoge tijdperk werd IRIS, zoals de club werd genoemd, al snel een begrip in de gemeente en ver daarbuiten. De club was gerenommeerd; vooral dan in het compartiment van de zwart-wit fotografie. Dit succes stimuleerde al snel fotoliefhebbers uit de vier windstreken, welke maar al te graag onze club wilden vervoegen.

Momenteel zijn we in het digitale tijdperk aangeland, maar nog steeds werkt de club als van oudsher. Wekelijks komen fervente amateurfotografen samen om hun foto’s te bespreken en ideeën uit te wisselen. Hiernaast nodigen we geregeld gastsprekers uit welke hun fotografische kennis komen delen met onze leden. Ook periodieke foto-uitstappen staan op het programma. Eveneens staat er in de lokalen een fotostudio ter beschikking van onze leden.

Drie maal per jaar houden we een “forum”, waar de clubleden hun beste werken laten beoordelen. Deze jurering gebeurt naast onze eigen mensen ook door leden van een externe club.

Niet te vergeten is ons jaarlijks fotosalon. Het tweede weekend van oktober staan de deuren open voor het grote publiek en kan iedereen al het fraais komen bewonderen welke door onze mensen met veel plezier wordt getoond.

Fotoclub IRIS Begijnendijk-Betekom